Проектът е заложен за първото тримесечие на 2023 г. Общински съвет

...
Проектът е заложен за първото тримесечие на 2023 г. Общински съвет
Коментари Харесай

Изграждат нов паркинг в района на „Софарма“ в Поморие

Проектът е заложен за първото тримесечие на 2023 година

Общински съвет Поморие да утвърди предели за финансови разноски за първото тримесечие на 2023 година е предлагането на кмета Иван Алексиев посредством импортираната докладна бележка. Част от финансовата стратегия включва уголемение на ул. „ Европа “ и отделяне тук-там за паркиране в региона на „ Софарма “.

„ За втора поредна година сме в изискванията на неприет и необнародван до края на миналата година Закон за държавния бюджет на Република България. Удължаването на действието на закона за 2022 година, не дава изясненост на общините по редица планове за разноски и дотации, които Общината прави по решение на Общински съвет, измежду които  да вземем за пример е Програмата за финансови разноски. “ Това сподели кметът Иван Алексиев и посочи, че макар рестриктивните мерки, наложени от така наречен удължителен закон за бюджета и невъзможността за правене на проектобюджет за цялата 2023 година, предлага на Общински съвет Поморие да утвърди разноски за първото тримесечие на годината.

„ При действието на една община са неизбежни разноските за съществени поправки, благоустрояване, субсидиране на читалища и спортни клубове, за финансиране  провеждането на мероприятия от културния и спортния календар и други. “, допълни кметът Алексиев, заради което пред общинските съветници е показан цялостен план на целевите средства за периода на деяние на закона за удължение действието на ЗДБРБ за 2022 година

Гласуването на докладната следва на идната постоянна сесия на Общинския съвет.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР